Odvikavanje od pušenja

 

Fabrika duhana Sarajevo ulaže maksimalne napore kako bi proizvela cigarete koje bi osim pružanja istinskog zadovoljstva, prije svega očuvale zdravlje njenih potrošača.

Savremena oprema za proizvodnju cigareta, kvalitetni svjetski duhani i repromaterijali, odlični uslovi za rad i prije svega kvalitetan stručni kadar doprinijeli su lansiranju cigareta koje svojim dizajnom i pušačkim svojstvima zadovoljava sve svjetske standarde i u granicama mogućnosti utiču na očuvanje zdravlja potrošača.

PRESTANAK PUŠENJA

Odvikavanje i prestanak pušenja su jedna od najaktuelnijih tema današnjice. Poznato je da u svijetu postoji mnogo metoda koje pomažu u odvikavanju od pušenja. Navedimo samo neke od njih: akupunktura, flasteri, žvakaće gume, sprejevi, meditacija a kao jedan od najvažnijih preduslova je imati JAKU VOLJU za prestankom pušenja.

Nicorette žvakaće gume i flasteri
Nicorette žvakaće gume pomažu u odvikavanju od pušenja tako što smanjuje neugodan osjećaj potrebe za udisanjem duhanskog dima koji se javlja prilikom prestanka pušenja. Idealno su sredstvo za odvikavanje od pušenja za ljude koji povremeno i neredovno troše cigarete. Nicorette flasteri nanose se na različite dijelove tijela a osnovna funkcija im je da zadovolje potrebu za nikotinom koja se javlja prilikom odvikavanja.

Sistem4 metod
Sistem4 je metod upotrebe specijalnih filtera koji spriječavaju unošenje nikotina i tara u organizam. Filter sadrži poseban kondenzator gdje se prolaskom dima zadržava nikotin i tar.

CIG-NO sprej
Ovaj produkt je kreiran da pomogne ljudima da se oslobode nikotinske ovisnosti. CIG-No sprej je se nanosi pod jezik a dizajniran je da se može koristiti u bilo kojem trenutku kada osjetimo potrebu za cigaretom. Sastojci u spreju zadovoljavaju potrebu za nikotinom koja nastaje u kriznim trenucima prilikom odvikavanja od pušenja.

ODVIKAVANJE OD PUŠENJA

Odvikavanje od pušenja je proces u kojem pušač postupno stekne nove navike i uči kako opstati kao nepušač. Odluka o prestanku pušenja mora da bude čvrsta i dobro utemeljena. Pušač koji želi prekinuti pušenje najčešće koristi sljedeće tri metode:
- Pušenje prevelikog broja cigareta kako bi se razvilo gadjenje prema pušenju (ne preporučuje se jer može prouzrokovati smetnje i zastoj u radu srca i pluća)
 - Smanjivanje broja cigareta na dan (neefikasan metod jer se smanjivanjem broja cigareta produžuje agonija pušača)
 - Napuštanje pušenja odjednom (najbolje rješenje)

Ljudima koji se ne mogu odreći pušenja preporučuje se:
- smanjiti broj popušenih cigareta
- smanjeno uvlačiti duhanski dim
- odbaciti bar trećinu cigarete
- pušiti cigarete sa manjim sadržajem nikotina i katrana.

Naglasimo na kraju da neopasno pušenje ne postoji, ali ako se već ne možete riješiti ove po zdravlje opasne potrebe, birajte kvalitetne cigarete koje će u granicama mogućnosti očuvati vaše zdravlje.